نکات ایمنی در هنگام استفاده از کلایمرها
تصور کنید در ساختمانی کلایمر درست نصب و اجرا نشده است. چه اتفاقاتی در راه است؟ چه حوادثی اتفاق میافتد. فروشندگان و تولیدکنندگان همیشه از جمله امکانات مهمی که در کنار محصول خود باید به مشتری عرضه کنند. نحوه استفاده صحیح و نکات ایمنی آن است. ابزار و ماشین آلاتی که در صنعت ساختمانسازی استفاده میشوند میتوانند بسیار خطرآفرین باشند اگر از آنها به درستی استفاده نشود و یا مسائل ایمنی رعایت نشود. شرکت داتام در این مطلب و برخی مطالب دیگر قصد دارد تا شما را با نکات ایمنی و جزییات مهم استفاده از این ابزار ساختمانی آشنا کند.
کلایمرها ابزاری هستند به منظور دسترسی و کار در ارتفاع. پس همین مسئله باعث میشود تا محدودیتهایی برای آن بوجود بیاید منظور از این محدودیتها راحتی است که شما از استفاده از ابزار روی سطح زمین خواهید داشت. ابزاری که در عین فراهم کردن دسترسی باور نکردنی، ایمنی کامل را نیز به همراه خواهند داشت. اما برای این منظور باید همه، چه فروشنده و چه خریدار به نکات ایمنی توجه کنیم.
همانطور که میدانیم انواع مختلفی از کلایمرها وجود دارند. که متداولترین آنها کلایمرهای سکو شناورند که قابل تنظیم هستند. این نوع از کلایمرها با بوکسلهایی که به پایه نگهدارنده متصل هستند کار میکنند. هر طرف از سکو به یک سر کابل بوکسل وصل میشود. آنها همچنین میتوانند به موتور الکتریکی مجهز شوند تا حرکت شیبدار و عمودی داشته باشند. از این نوع کلایمر بیشتر برای شستشو نمای ساختمان و جابهجایی مصالح و کارگران استفاده میشود.
شما میتوانید با مراجعه به شرکت داتام از انواع آن بصورت کلایمر اجارهای و فروشی استفاده کنید. اما پیش از آن لازم است تا با نکات ایمنی استفاده از آن نیز آشنا بشوید.
راهنمای نصب و راه اندازی صحبیح کلایمرهای سکو شناور یا Swing Staging
1.کابلها
حتما کابلها و سیمکشی مربوط به آن را با پوششها مناسب بپوشانید.
از صحیح بسته شدن قلابها ، بستها و دیگر پیچ و پرچها مطمئن شوید.
سکوهای جابهجایی باید ظرفیتی مناسب داشته باشد و تجهیزات کشنده و بالابرنده باید مناسب آن ظرفیت ساخته شده باشد.
تمام لوازم جانبی و بسطهای کابلها در هنگام جابهجایی در هرجهتی باید بررسی شوند که درست و مطمئن کار کنند.
وزنه های تعادل که از پایه میله استفاده میکنند باید از مواد غیرقابل ذوب شدن ساخته شده باشند و همچنین در مورد میله های استفاده شده این اطمینان حاصل شود که امکان جابهجایی ناگهانی آنها وجود ندارد. پایه میلههایی که از وزنه های تعادل برای آنها استفاده نشده باید روی پشتبام نصب شده .و برای نصب از وسائل و روشی با همین هدف استفاده شود. اتصالات مستقیم حتما باید بوسیله متخصص ارزیابی و بررسی شود.
تمام کابلهای وسائل حمل و نقلی را به قلاب مجهز کنید این قلابها باید به استقامت کابلها و ریسمانها کمک کند. قلابها باید در زاویهای مناسب ایجاد شود بطوریکه روبروی ساختمان بوده و ایمنی مناسبی داشته باشد و شل هم نباشد. در زمانی که امکان قرارگیری قلاب در زاویه مناسب وجود ندارد باید دو قلاب در خلاف زاویه همدیگر قرار گیرند تا از جابهجاییهای ناکهانی جلوگیری شود.
2.سیم کشی و سخت افزارها:
تنها از سیم و کابل و تجهیزاتی که شرکت تولید کننده عرضه کرده استفاده کنید.
مطمئن شوید که کابل مورد نظر به اندازه کافی ایمنی دارد و همچنین به تنهایی تا اندازهای میتواند بدون دیگر کابلها سکوی کار را بلند کند. این حداقل ظرفیت کابل را نشان میدهد که نکته مهمی برای سلامت فیزیکی تجهیزاتی است که بخصوص در ساختمانسازی استفاده میشوند.
براساس دستورالعمل نگهداری سازنده از وسائل و کابلها نگهداری کنید. اغلب این دستورات شامل بندهایی است که متذکر میشوند حتما روغنکاری و تمیز کردن تجهیزات منظما انجام شود.
سیم و ریسمانها را بسیار با دقت جابهجا کنید.
پیچیدن سیمها و ریسمانها یا بوکسلها بدور خود باید کاملا براساس دستور العمل و صلاحدید شرکت سازنده صورت گیرد شاید سازنده اعلام کند از پیچیدن آنها دورهم خودداری کنید چراکه ممکن است به آنها آسیب برسد.
گیره کابل را کاملا بر اساس دستورالعمل سازنده سفت و محکم کنید.
حتما قبل از شروع کار کابلها را بازرسی کنید. از کابلهای گره خورده در هم ، پوسیده و غیراستاندارد و آسیب دیده استفاده نکنید.
هرگز کابلها را در معرض آتش ، حرارت زیاد ، فضای خورنده ، برق ، مواد شیمیایی یا دیگر تجهیزات و عوامل خطرآفرین قرار ندهید.
در تمامی مفصلها و محلهای قطع و وصل از انشگتانه (لولههای فلزی کوتاه) و قلاب استفاده کنید. همچنین ترجیحا باید از گیرههای J-type استفاده کرد و از استفاده از پیچهای U-bolts اجتناب کرد.
3. نکات ایمنی برقی بخصوص در مورد محصولاتی که دارای موتور الکتریکی هستند:
تمامی اتصالات و تجهیزاتی که دارای موتورهای برقی هستند باید از روی زمین دارای قطع کننده مدار باشند.
سیمهای برق باید به اندازه کافی برای کار در فواصل مختلف بلند و اندازه مناسبی داشته باشد.
این سیمها باید بطوری استفاده شود که از تداخل آنها یا گره خوردن آنها با دیگر کابلها جلوگیری شود.
از برخورد سیمهای برق با لبههای تیز بوسیله قراردادن پوششهای مناسب جلوگیری کنید.
4. زنجیره ها و نردههای جلوگیری از سقوط افراد:
هر فردی که روی کلایمرهای دارای سکو چه برقی و چه مکانیکی قرار میگیرد باید از هرطرف بوسیله این زنجیرهها محافظت شوند. تا از سقوط وی جلوگیری شود. مگراینکه نصب بگونهای طراحی شده باشد که به یک قسمت نیاز نباشد.
هر سکوی کار باید براساس دستورالعمل سازنده روی کلایمر قرار بگیرد و باید توانایی تحمل حداقل 2268 کیلو را داشته باشد.
همچنین هرگز این سکوها و مسیر آنها را نپوشانید تا بطور واضح توسط تکنسین دیده شود.
از برخورد سکو با گوشههای تیز و برنده جلوگیری شود.
بوکسلهای جلوگیری از سقوط ازاد باید بیش از 1.8 متر باشند و صحت کارکرد و سلامت فیزیکی آن اطمینان پیدا کرد.
سکوهای کار در هر مدل کلایمر باید طوری قرار بگیرد که تماسی با نمای ساختمان نداشته باشد.